Trenger du hjelp?

«En ny undersøkelse fra NOVA – Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring – viser at hver femte nordmann ofte eller av og til føler seg ensom. Det som særlig bekymrer forskerne, er at ensomhet er utbredt blant unge mellom 18 og 29 år.»
Sitatet er hentet fra en artikkel av Alf Kjetil Walgermo fra 2009.

Jeg observerer dette ofte, både hos meg selv og andre. Folk kjenner seg ensomme. Her om dagen uttalte jeg til en venn av meg; «Hvis jeg kan løse ensomhetsproblemet, kan jeg bli rik.» Det er jo sånn at folk blir rik av å finne enkle løsninger som mange trenger og er villig til å betale for.

Jeg vet at vi håndterer det på forskjellige måter, og at det sannsynligvis er mange som tjener penger på at folk er ensomme allerede. Jeg kunne imidlertid tenke meg at det ble løst permanent og at man ikke tjente penger på at mennesker må døyve ensomhetsfølelsen med ulike meningsløse hobbyer, rusmidler, porno eller mat.

Vil du ha hjelp? Trenger du hjelp? Det er fantastiske spørsmål. Jeg blir glad når noen stiller det spørsmålet. Jeg blir glad av å stille det selv også enkelte ganger. Kjenner at det er godt å kunne være til hjelp.

Kanskje det kan være en nøklene til å drepe ensomhetsfølelsen. Ring på hos naboen og spør om du skal hjelpe med opprydningen i hagen, eller bak en kake til en gammel mann. Så tar det kanskje knekken på ensomheten for begge to.

«Bær hverandres byrder og oppfyll på den måten Kristi lov.»

 

Foto: Jorunn Bjerga Rugland, www.jorunnsfoto.com
Bibelref: Gal 6,2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *