Informasjonssamfunnet

Det er lett å få informasjon i dagens samfunn, spesielt for oss som bor i den vestlige, teknologiske verden. Men uansett, egentlig; Det å få informasjon, hente data, oppspore kunnskap eller lese rykter og sladder, er lett tilgjengelig. Det er mer snakk om hva man skal gjøre for å unngå det. Og det kan være mer aktuelt å se på hvordan unngå feilkilder, for mye informasjon eller rett og slett støy.

Jeg har sittet i samtaler med en del ledere den siste tiden. Blant annet en-til-en samtaler hvor vi har fokusert på personlighet, roller og arbeidsmiljø. Jeg får mye informasjon. Jeg hører mye. Men hvordan håndterer jeg det? Hvordan møter jeg det? Hva får lederne ut av å snakke med meg?

Salomo, den viseste av de vise sa:
”Ja, bare kall på forstanden,
og rop med høy røst etter innsikt. 
Let etter den som om det var sølv,
grundig som når en graver etter skatter.
Da skal du skjønne hva gudsfrykt er,
og vinne kjennskap til Gud.
For det er Herren som gir visdom,
kunnskap og innsikt går ut fra hans munn.”

Det går an å bli vis. Det går an å møte mennesker med forståelse, dybde og innsikt. Overfladisk respekt og høflighet kan alle vise. Men om det skal bli fruktbart, må vi ha innsikt og mening med det vi gjør.

Noen ganger finnes det en dypere mening, en høyere hensikt og en godt skjult skatt. Innsikt og visdom kommer ikke gratis, men jeg tror det er vel verd å jobbe for.

Bibelref; Ordsp 2,3-6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *