Drømmer blir virkelighet

Det hender drømmer blir virkelighet. I vår kultur er; ”Nåja, vi får se”-tenkning, ganske utbredt, samtidig som vi vet at vi kan oppnå utrolig mye hvis vi vil. Det går an å tenke nytt, det går an å tenke større og det går an å drømme. Kanskje det til og med er livsnødvendig å drømme.

Ofte har jeg sett drømmer bli virkelighet. Det er fantastisk å se venner får hjelp etter lang tids frustrasjon, eller ønsker oppfylt på helt uventede måter. Nylig har jeg sett hvordan tanker og streker på et ark har blitt virkelighet i form av en bygning jeg kan gå inn i.

Prosessen fra tanke til faktisk virkelighet kan være utrolig frustrerende, men det er også enormt tilfredsstillende når resultatene kommer. Snakk med noen som har strevd med å få barn, og så blir foreldre. Eller observere noen som har planlagt bryllupet sitt siden de var småjenter, og så blir gift. Kanskje vi skal gjøre den geniale øvelsen av å sette oss ned, tenke gjennom hva man har sett for seg, og så sette ord på og være takknemlig for de resultatene man har fått? En slik øvelse kan også avsløre noen brutte løfter eller uoppfylte ønsker. Men kanskje tar drømmene bare nye retninger?

Josef er en av de mest kjente drømmerne i historien. Han var sikker på at drømmene han hadde fått var fra Gud, og fikk voldsom motbør på grunn av det:

”Jeg er Josef, deres bror, som dere solgte til Egypt. Men nå skal dere ikke være bedrøvet eller urolige fordi dere solgte meg hit. Det var jo for å berge liv at Gud sendte meg i forveien for dere.”

Det var tydelig at Josef opplevde at drømmene hans ble oppfylt og samtidig så helt nye sammenhenger.

Bibelref: 1.Mos 45,4-5

Én tanke om “Drømmer blir virkelighet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *