Godstolopplevelse

Jeg har fått en ny godstol. Ja, vet det – det høres ut som jeg er 70 når jeg sier noe sånt. Like fullt. Godstol. I den kan jeg skrive, lese, se på TV, snakke med venner eller ta en power nap. En behagelig, regulerbar, fin stol. Når jeg har en god venn på besøk, skal jeg la han eller henne sitte i den mens jeg serverer noe godt å drikke og kanskje litt å spise. Stol og skammel. Perfekt.

Fred er noe som først og fremst eksisterer på innsiden av oss. Når Miss Universe sier hun ønsker seg fred i verden, så er det fravær av krig og ondskap. Men freden den sitter egentlig på innsiden. Derfor er det mulig å ha fred midt i maset, midt i hverdagen, midt i uroen, midt i krig og elendighet. Det finnes mange eksempler på mennesker som bærer på en slik fred.

Jeg mener ikke at det ikke er viktig med fredsarbeid og fravær av krig. Det er viktig. Vi bør gjøre vårt ytterste for å holde fred med hverandre, med andre nasjoner og i verden generelt. Men i vårt fredelige hjørne av verden er det likevel ikke sikkert at vi virkelig har fred selvom det ytre sett burde være sånn. Bruken av beroligende midler og sovemedisin tyder på en viss uro og ufred.

Da Jesus ble født i Betlehem var der en hærskare av engler som sang om fred på jorden. Han kom for å gi oss en annen type fred. Bibelen beskriver han som fredsfyrsten. Gud selv presenterer seg som den som gir oss fred.

’Men Herren sa til ham: ”Fred være med deg! Frykt ikke, du skal ikke dø!” Gideon bygde der et alter for Herren og kalte det ”Herren er fred”.’

Godstolopplevelse – fred på innsiden.

Bibelref: Dom 6,24

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *