Godt fottøy

Jeg kan huske at en venninne av meg oppdaget hva det ville  si å ha godt fottøy. Hun hadde vært vant til å velge sko utifra hvordan de så  ut og om de passet – sånn ca. Altså ble ikke selve komforten i skoene vurdert  særlig nøye. Da hun i godt voksen alder fikk denne aha-opplevelsen, måtte jeg  le litt. Jeg så for meg alle årene hvor hun hadde spankulert rundt i ekstremt  ubehagelige sko bare fordi de så grei ut og hadde riktig størrelse.

Ja, jeg har også tilbrakt en del tid i sko som ikke er  spesielt gode å gå i, men da innser jeg at jeg har gjort et bomkjøp. Sko skal  være gode, til en viss grad i alle fall. Noen av penskoene er det nok ikke  mulig å gå med mer enn noen få timer, men likevel.

”Går det greit?” arbeidsfolkene så bekymret på meg der jeg kom i noen av de høyeste hælene mine. Rett fra jobb og inn på en byggeplass –  så jeg hadde ikke så mange alternative sko å gå i. ”Det går fint!” svarte jeg og klatret opp stigen.

Det er fullt mulig å gå greit i pene sko. Men hvis skoene er  mindre pene må de være desto bedre å gå i. Og helst bør begge kriterier  oppfylles. Eller alle tre; utseende, komfort og pris.

Riktig skotøy til riktig anledning. I kampens hete velger man disse;

”Stå da klar med  sannheten som belte om livet og med rettferd som brynje, og ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir.”

Bibelref; Ef 6,14

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *