Lykken smiler

En ulykke kommer sjelden alene, sies det. Mulig det er riktig, men kanskje er det bare en subjektiv opplevelse også; En litt sånn paranoid innstilling til livet. Men hva med hell og lykke – gjelder det samme for suksess og fremgang? Det kan nesten se sånn ut. Noen opplever å være i en flytsone og se at alt lykkes for en periode.

Her om dagen hadde TV2-nyhetene en skikkelig gladnyhet. Det kan jammen være på sin plass en gang i blant. Jeg innrømmer at jeg gledet meg over reportasjen:
Barbro smilte fra øre til øre. Hun hadde vunnet i V75 og Lotto på samme dag. I tillegg var hun ganske nyforelsket – hadde møtt mannen i sitt liv for et års tid siden, flyttet til Finnsnes og giftet seg med han, fått ny jobb og nå altså vunnet både i V75 og Lotto som gjorde henne til mangemillionær på en dag. Reportasjen slutter med å fortelle at hun også er gravid og venter barn i januar. I slutten av reportasjen sier hun noe sånt som dette; ”Dette her er jo så stort! Jeg unner alle å oppleve dette, om så bare en av disse tingene.”

Så fantastisk kjekt! Jeg gleder meg på hennes vegne. Jeg har ingen anelse om hun ”fortjener det”. Historien sier ingenting om hvorvidt hun har hatt det kjipt før, har vært trofast og tålmodig eller i det hele tatt fortjener det slik vi har lett for å tenke i vår kultur. Jeg synes bare det er en fantastisk historie. Ting kan gå bra. Og fordi om en ting går bra, begrenser ikke det muligheten for at flere ting går bra. Det er bare å juble med Barbro.

Glede

Bibelref; Rom 12,15
Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *