Stein på stein II

Ingen steiner er like. Det er mulig mursteiner eller belegningsstein kan bli temmelig like, men det finnes nyanseforskjeller, ulikt antall sandkorn og fargesammensetninger i de også. For å bygge en natursteinsmur, må en se nøye på hvilke steiner som passer hvor. De må flyttes på, snus og bytte plass. Til slutt sitter det. Som støpt, men gjerne uten støp.

Alle vet at man for å bygge et stabilt hus må ha en stabil grunnmuren og være sikker på at grunnsteinen og fundamentet holder mål. Alle som har vært i Pisa har skjønt at det kan gå gale og bli skeivt.

Hva bygger jeg livet på? Hvilke grunnsteiner bygger jeg videre på? Bibelen snakker mye om dette. Den går så langt at den sammenligner oss mennesker med steiner, heldigvis levende sådanne;

”Kom til ham, den levende stein, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges opp til et åndelig hus! Bli et hellig presteskap og bær fram åndelige offer, som Gud tar imot med glede ved Jesus Kristus.”

Fyren som skrev dette het Peter. Han fikk navnet Peter av Jesus. Peter betyr stein. Han skjønte noe av dette, han hadde erfart noe av hva det betydde å bli tilpasset, flyttet på og bygget opp.

Det er spennende å være en sånn stein, tenker jeg. Lurer på hva de andre steinene tenker. Vi må i hvertfall forstå at vi er forskjellige men passer sammen likevel, og at vi sammen utgjør noe som er sterkt og stødig. Det kan bli et merkelig byggverk hvis ikke. Da er det greit å vite at det ikke er vi som bygger. Det trengs en som har skikkelig oversikt for å bygge dette byggverket.

Stein på stein.

Bibelref: 1 Pet 2,4-5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *