Hjernekapasitet og tankekraft

Hvor stor prosent av hjernekapasiteten mener forskerne at vi bruker?

«Vi mennesker bruker bare ti prosent av hjernekapasiteten vår. Hvis vi hadde sluttet å gå på cerebralt sparebluss, hadde vi hatt et uant reservoar av tankekrefter. Kanskje vi til og med kunne bøyd skjeer?»
Sitatet er hentet fra en artikkel på Forskning.no, skrevet av Didrik Søderlind.
Hva bruker vi de andre 90% til? Jeg undres. Er det bare uutnyttet, eller har det en funksjon, og ligger det som en kapasitet som kan tas i bruk på en eller annen måte?

De fleste av oss kunne nok utnyttet hjernen bedre. De fleste av oss har sikkert godt av litt hjernetrim innimellom. De fleste av oss kunne hatt bruk for mer tid til refleksjon, meditative øvelser eller bønn som kunne åpnet nye områder – også i hjernen.

Jeg tror Gud har skapt oss slik vi er, og at han har gitt oss en hjerne for at vi skal bruke den. Det går an å bruke den på en både profesjonell, teknisk sett avansert og grensesprengende måte uten at det bryter med Guds plan om at vi skal tro på han.

«Som himmelen er høyere enn jorden,
er mine veier høyere enn deres veier
og mine tanker høyere enn deres tanker.»

Ser Gud ned på oss? Jeg tror ikke det. Jeg tror han respekterer våre tanker. Jeg tror han mener at vi skal bruke hjernen vår. Det er meningen vi skal forske og utvikle oss og stadig være i læring.

Troen sitter ikke i hjernen. Den sitter først og fremst i hjertet og i vår ånd, men det er ikke meningen vi skal skru av hjernen. Tvert i mot. Vi skal bruke den for det den er verd. Og det er bare å strekke seg – for hans tanker er enda høyere.

Bibelref: Jes 55,9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *