Frihet fra frykt

(Første gang publisert i denne bloggen 3.des 2010, på engelsk)

13.november 2010 ble Aung San Suu Kyi satt fri fra husarrest. 15 av de siste 21 årene hadde hun tilbrakt i husarrest i huset sitt i Burma. Time Magazine sitt novembernummer beskrev hennes historie og siterte hva hun sa i sin berømte ‘Freedom from Fear’-tale to tiår tidligere:
«It is not power that corrupts but fear… Fearlessness may be a gift, but perhaps more precious is the courage acquired through endeavor, courage that comes from cultivating the habit of refusing not to let fear dictate one’s actions.»
Fritt oversatt:
«Makt korrumperer oss ikke, men frykten gjør det… Fryktløshet kan være en gave, men motet man får gjennom påkjenninger og anstrengelser er kanskje enda mer verdifull. Det motet får man av å kultivere vanen av å ikke la frykten diktere ens handlinger.»

Jeg møter ulike typer utfordringer i livet mitt på ulike måter. Det tror jeg vi alle gjør. Der er ulike typer frykt og der er forskjellige måter å møte frykten på. Jeg kan være i mitt eget fryktfengsel, jeg kan ignorere frykten, jeg kan møte frykten åpent eller jeg kan kjempe for å overvinne den.

Gjennom øvelser og psykologiske teknikker kan vi være i stand til å overvinne spesifikk frykt, for eksempel frykt for edderkopper, fly, forpliktelser, sykdom – listen kan gjøres lang. Men som Aung San Suu Kyi sier;
‘Frihet er å ikke la frykten styre dine handlinger’.

Bibelen snakker mye om frihet og frihet fra frykt. Paulus skriver i et av sine brev:
«Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast og la dere ikke tvinge inn under slaveåket igjen.»

Bibelref: Gal 5,1
Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *