La det stå til

Anette Sagen sier at i skihopping er det ikke noe tema å snu. Hun er skihopper og burde vite hva hun snakker om. Når du står på toppen av skitårnet i Holmenkollen, forstår du at det ikke går an å snu hvis du har satt utfor. Men selve tanken på å sette utfor der, er vannvittig, spør du meg. Det må være om å gjøre å komme helskinnet ned; satse på hoppkanten, fly så langt du kan og lande på beina. Skrekk og gru!

Jeg tror kanskje at hvis man er veldig opptatt av sikkerhet, forsikringer, forutsigbarhet, er redd for å slå seg, redd for å såre andre eller liker seg best i sofaen, så hopper man ikke på ski. Man hopper kanskje ikke så mye i det hele tatt. Det finnes mennesker som er veldig kontrollerte. De har full kontroll på alt. Detaljene er på plass, lønn kommer hver måned, sparingen er under kontroll, ferien er planlagt, dobbel sikring på prevensjonsmidlene, pinkoder på det meste. Men så finnes det en rekke ting i livet vi ikke kan kontrollere. Skremmende mye egentlig. Bare det å bli født er jo utrolig dramatisk. Så det hele begynte med noe vi ikke kunne kontrollere, og det hele vil ende med noe vi ikke kan kontrollere.

Vi må bare stole på at det går bra. Det kan jo faktisk gå bra.

”Troen er sikkerhet for det som håpes, visshet om ting en ikke ser.” sier Bibelen.

Jeg har satt utfor, og så kan jeg kjenne at jeg trekker meg litt noen ganger. Men jeg skjønner at det blir meningsløst. Det er bare å satse. Og så finnes det en tro som bærer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *