Nå lysner det

Det er utrolig hvor mye lyset betyr. ”Det er lettere å bære problemer om dagen.” sier min venn. Hun har helt rett. Man kan se veldig mørkt på ting når det er mørkt. De som har våknet om natten og begynt å tenke på problemer i livet, eller har kjent på smerter i kroppen, vet at alt blir mer dramatisk om natten. I mørket. Snakk om å se mørkt på det.

Men nå kommer lyset. Jeg er fullstendig klar over at det fortsatt er to måneder til 17.mai, men like fullt. Lysdimmeren eller antidimmingen har begynt å fungere. Det blir lysere – og lettere. Så i dag tenker jeg på to sanger som understreker dette. På 17.mai skal vi sikkert synge den, Elias Blix sin ”No livnar det i lundar”, og her er ett av versene:

«Du vår med ljose dagar,
med lengting, liv og song,
du spår at Gud oss lagar
ein betre vår ein gong.»

Det viktigste for meg er lyset på innsiden. Det hjelper at det er lyst når jeg går på jobb og kommer hjem, men lyset i hjertet utgjør hele forskjellen i livet:

‘For Gud, som sa: «Lys skal stråle fram fra mørket», han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi ansikt skal lyse fram.’

Den andre sangen sang vi i går sang, av full hals i bilen min, jeg og to jenter på ca 9 og 11. For av en eller annen grunn spilte de den på radioen:

”Sommer det e det æ vil ha
Sommer det e det som e bra
Ferie å skolefri
Da bli æ veldig glad å bli’
Sommer det e det æ vil ha
…..”

Vel vitende om at det er noen måneder til sommeren. Men det lysner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *