Ruskevær

Like før kl 06 om morgenen sendes det en utrolig lang og detaljert værmelding på radioen. Den tar for seg alle fiskebanker, dalstrøk og det som er, i det langstrakte landet vårt. Her om dagen hørte jeg på dette mens jeg sto på badet, og måtte smile litt da oppleseren kommenterte et lavtrykk utenfor kysten et sted i Nord-Norge: ”Det er et ganske lite lavtrykk, men det er veldig hissig.” Jeg ser det for meg.

Samme dagen kom jeg i skade for å zappe innom TV2s utvidede værmelding på kvelden. Den som tar for seg hele kloden. Jeg skjønner jo virkelig ikke poenget med den. Trenger jeg å vite at det er sol i Argentina? Er det ikke alltid det? Men denne dagen sa damen altså; ”Kina får fint vær.” Hva er det for en ting å si? Skal 1.4 milliarder mennesker bare få fint vær på den måten? Og så må vi forholde oss til hissige lavtrykk?

Det får meg til å tenke at vi må begynne å be til Gud om bedre vær og ikke bare ta det som kommer ramlende. Før i tiden var det faktisk en del av kirkebønnen i Den norske Kirke. Men de har tydeligvis gitt opp å be for været der også.

Jeg har lest om profeten Elias i Bibelen. Han hadde et heftig liv. Han hadde sterkt behov for at det ikke skulle regne en periode, for deretter å ha behov for regn.

Senere blir det omtalt på denne måten;
’Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye. Elia var et menneske under samme kår som vi. Han ba inderlig om at det ikke måtte regne, og i tre år og seks måneder falt det ikke regn på jorden. Så ba han på ny, og da ga himmelen regn, og jorden bar igjen grøde.’

Én tanke om “Ruskevær

  1. Jeg er i Spania for tiden. I SYDEN. Jeg har ikke frosset slik i hele vinter som jeg har gjort her et par uker. Det kommer selvfølgelig av at jeg ikke har tatt med meg en skikkelig, norsk ullgenser, bare et par tynne pullovere som det blåser tvers igjennom. Og slik som det blåser ! Det er sikkert mange som har bedt om annet vær, men grunnen til at vi ikke blir bønnhørt er vel at vi ikke er enige om hva slags vær vi vil ha. Skientusiastene, for eksempel, vil helst ha løypene i Nordmarka intakt til over st.Hans, mens jeg vil ha det godt og varmt og bare sykkelstier slik at jeg kan kjøre med min elektriske firehjuling. Jeg lurer på hvor mange det var som forbannet Elias fordi han hindret årsveksten i tre og et halvt år. Jeg ser heller ikke hensikten med å skape hungersnød, og stakkars alt kveget som sultet ihjel. Hvis Gud ville høre på meg, skulle jeg be om regn hver tredje natt og strålende sol hver dag i hele sommer. Men jeg heter jo ikke Elias.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *