Tenke sjæl

«Det viktigste for meg er at de får reflektere. At de tenker selv.» Jeg noterer det han sier. Han er leder for en ganske stor del av bedriften. En av hans kolleger hadde gitt han godt skussmål før jeg fikk hilse på han. Jeg ser hva hun mener. Han snakker om lederne sine, mellomlederne. At de må få tid til å reflektere. Og de jobber ikke i akademia.

Når jeg tenker på den samtalen, merker jeg at sangen til til Trond Viggo Torgersen kommer krypende: «Tenke sjæl og mene. Måtte stå for det du sa. Ikke vri deg unna, ikke være likeglad. Ikke late som du ikke mente det du sa. Ikke si som andre. Du må tenke sjæl.»

Det er mange som har Jesus som lederideal. Hvordan var han som leder? Hva gjorde han? Hvordan kommuniserte han med sine medarbeidere? Her er et eksempel. Det var mye snakk om hvem Jesus var, og de religiøse lederne hadde sine meninger og spørsmål. Da spurte Jesus sine etterfølgere:
«Og dere,» spurte han, «hvem sier dere at jeg er?» Da svarte Simon Peter: «Du er Messias, den levende Guds Sønn.» Jesus tok til orde og sa: «Salig er du, Simon, sønn av Jona. For dette har ikke kjøtt og blod åpenbart deg, men min Far i himmelen.»

Det er lov å tenke selv. Og så kan jeg forstå med hodet og forstå med hjertet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *