En fantastisk logo

En jeg kjenner er på jakt etter en god logo. En god logo skal symbolisere noe, være elegant, enkel og tydelig. Markedet skal umiddelbart forstå hva logoen henviser til, hva produktet gir eller hva budskapet handler om. Noen logoer er figurative og tydelige i sitt budskap.

Gjensidige Forsikring har hatt vekteren som logo siden 1932 og de har bare finpusset på den opp gjennom årene. I 2005 snudde de den. Nå går ikke vekteren fra deg lenger. Nå kommer han mot deg. Det betyr sikkert noe. Logoen er tradisjonsrik og god. Den fungerer. De kan liksom ikke bytte ut den.

Korset er en sånn logo. Det forteller mye. For de som kjenner historien, forteller det enormt mye. Det katolske korset, hvor Jesus henger på korset, forteller om hva han ofret for oss, forteller om hans lidelse og om at han ga sitt liv. Den protestantiske tradisjonen bruker bare korset. Tomt. Han er ikke på korset lenger, men korset taler sitt tydelige språk.

Korset er to enkle stokker. En peker fra himmel til jord, og fra jord til himmel. Kontakten mellom menneske og Gud. Han hang mellom himmel og jord. Han var kontaktpunktet. Tverrstokken peker på tvers. Det dreier seg om oss mennesker imellom, fra menneske til menneske. Det er en uendelig linje fra verdens skapelse til tidsaldrenes slutt. Den strekker seg utover. Han hang der med åpne armer.

«Så tok de Jesus med seg. Han bar selv korset sitt og gikk ut til det stedet som heter Hodeskallen, på hebraisk Golgata. Der korsfestet de ham, og sammen med ham to andre, en på hver side og Jesus mellom dem.»

To enkle streker. En mann. En historie.

Bibelref: Joh 19,16-18

Én tanke om “En fantastisk logo

  1. Ja, korset er et sterkt symbol for mange – bortsett fra Jehovas Vitner. De hevder at Jesus ikke ble korsfestet, men hengt opp på en staur slik de gjorde med mindre betydningsfulle «forbrytere». Romerne tilla ikke Jesus særlig betydning har jeg lest; han ledet jo bare en liten sekt som en forsker betegnet som en primitiv kommunisme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *