Såtid

Det lukter vår. Noen sier det lukter møkk. Utvilsomt. Men det er også et vårtegn. Det er tid for å pløye og så. I byen lukter det snart øl og russ. Det er også et vårtegn i vår kultur.

Når et frø blir lagt i jorden, ser det temmelig håpløst ut. Et lite frø, masse jord, og så skal liksom litt vann, sol og varme gjøre sitt.

”Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis ikke hvetekornet faller i jorden og dør, blir det bare det ene kornet. Men hvis det dør, bærer det rik frukt.”
Jesus snakket om hvorfor han måtte dø og hvilken betydning det ville ha. Det krasjer litt i hjernen, men han ga flere bilder og forklaringer, for at vi skulle forstå og tro.

Jeg tenker litt på alle de frøene vi sår. Alle tankene, ordene og handlingene som får effekt i livene til oss og de rundt oss. De ordene jeg sier til en liten 4-åring, kan ha enorm effekt. På sikt.

Noen ganger ser jeg hvordan en idé som blir satt ut i livet, seinere kan bli svære prosjekter, organisasjoner og ha enorm betydning for mange menneskers liv.

Jesus sammenlignet også Himlenes rike med et pittelite frø, et sennepsfrø. ”Det er mindre enn noe annet frø, men når det har vokst opp, er det større enn andre hagevekster, så det blir til et tre, og himmelens fugler kommer og bygger rede i grenene på det.»

Nå skal jeg så litt mer og tenke stort om de små frøene.

Krokus i Blomsterdalen

Foto: Sverre H. Skilbreid

Bibelref: Joh 12,24 og Matt 13,32

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *