Naturlig frukt

Det er naturlig for et frukttre å bære frukt. Slutten av vinteren og tidlig vår er tiden for å beskjære hageplanter. Jeg har ikke altfor mye greie på det, men har skjønt at det er viktig for at trærne skal vokse fint og for at frukttrærne skal bære mer og bedre frukt.

I en artikkel på www.bogront.no  sier de at beskjæringen sørger for at det kommer nok lys til grenene på treet, og at det også er bedre for treet å konsentrere seg om noen sterke grener, enn å ha for mange for tett. Her er litt fra artikkelen:
’Beskjæring bør være et ledd i en planmessig og regelmessig skjøtsel av plantene. Beskjæring bør som hovedregel utføres slik at plantens karaktertrekk bevares. Arnulf Garthe ved BoGrønt Garthe Hagesenter mener at ”ofte og moderat” er å foretrekke fremfor ”sjelden og brutalt” når det kommer til beskjæring. Det er viktig å huske på at all beskjæring medfører sår på plantene, og planten må bruke energi til å lege disse sårene. Skadene blir minst når en går inn tidlig med skjæringstiltak, mens plantene er unge og i god vekst.’

De hadde greie på dette på Bibelens tid også. Det er nok derfor Jesus bruker dette bildet når han forklarer hvordan vi hører sammen med han:
”Jeg er det sanne vintre, og min Far er vinbonden. Hver gren på meg som ikke bærer frukt, tar han bort, og hver gren som bærer frukt, renser han så den skal bære mer. Dere er alt rene på grunn av det ordet jeg har talt til dere. Bli i meg, så blir jeg i dere. Slik som grenen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare hvis den blir på vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt hvis dere ikke blir i meg.”

 Bibelref: Joh 15,1-4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *