Liten tue kan velte stort lass

Alle som har kjørt trillebår vet at dette er sant. En liten tue er nok. Hele lasset velter. En fartsdump kan sette stopper for en bil hvis farten er for stor. De fleste bremser når de ser en fartsdump. Eller? Man skal kanskje kjøre sakte nok til at man ikke trenger å bremse, forresten. Det er noe med fartsgrensene i sånne soner.

Jeg tenker at det av og til ikke skal så mye til for at noe skal gå over ende. Akkurat nå tenker jeg positivt om det. I noen situasjoner er det positivt at det er slik. Det betyr at på riktig tidspunkt så kan en liten markering, liten forhøyning, et stakkars lite menneske bety mye. En tekstmelding kan gjøre susen, en tweet på twitter eller en gruppe på Facebook. Se på Egypt.

Goliat møtte sin overmann i en ung gjeter. David hadde bare en liten slynge og noen steiner. En liten stein gjorde susen. Der lå Goliat så lang som han var. I dialogen, eller skal vi si det opphetede ordskiftet før kampen, sier David følgende om det som skal skje:
 ”Og alt dette folket som er samlet, skal skjønne at det ikke er med sverd og spyd Herren gir seier.”

Det nytter å gjøre motstand mot urettferdighet. Det nytter å stå opp for det som er riktig. Vi skal ikke tenke smått om det.

Bare en liten tue midt i stien – så er det gjort. Lasset av urettferdighet, tunge byrder og bekymringer ligger strødd og tårner seg ikke lenger opp. Fienden er stanset.

Bibelref: 1.sam 17,47

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *