Leser Fanden Bibelen?

I min oppvekst fantes det bare en bibel. Bibelen med stor B. Ikke så mange andre gjorde bruk av ordet den gangen. Nå finner vi motebibler, softwarebibler, treningsbibelen og alle slags varianter av bøker som hevder å ha samlet all vesentlig informasjon. Til en bibel. Der du finner svaret.

Jeg lurer litt på om Fanden leser Bibelen. Om han med stor F leser boken med stor B. I så fall bør alle vi andre gjøre det også. Mitt inntrykk er at bibelkunnskapen er bra i den eldre delen av befolkningen, mens de yngre helst kan tegneserievarianten. De unge har sett filmen, kanskje filmen om Josef eller ”The Passion of the Christ”. Min påstand er at boken er bedre, og at jeg må lese den selv.

Hver gang jeg dukker inn i av bøkene der finner jeg nye skatter. Nylig tok jeg fatt på noen kapitler som det er lenge siden jeg har lest. Jeg oppdager noe mer, jeg ser noen sammenhenger jeg ikke har sett før. Jeg får svar på spørsmål jeg har hatt lenge. Brikker faller på plass.

Noe er vanskelig å forstå. Det sier til og med en av forfatterne. Men det blir jo ikke mindre spennende å lese av den grunn. Jeg leser mye rart, men jeg kommer alltid tilbake til Bibelen.

En etiopisk hoffmann var en gang på vei hjem fra Jerusalem. Han satt i vognen sin og leste fra en bokrull da en av apostlene var i nærheten:
’Filip sprang bort, og da han hørte at han leste fra profeten Jesaja, spurte han: ”Forstår du det du leser?” ”Hvordan skal jeg kunne forstå,” sa han, ”når ingen forklarer det for meg?” Så ba han Filip komme opp i vognen og sette seg ved siden av ham.’

Jeg anbefaler å lese fortsettelsen.

Foto: Sverre H. Skilbreid
Bibelref: Apg 8,30-31
Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *