Ein bisschen Frieden

Det var det hun sang unge Nicole fra Tyskland i Grand Prix i England 1982. Jada, måtte google det. I tilfelle noen frykter at jeg vet sånt.

Andre del av refrenget, lyder sånn;
’Ein bisschen Frieden, ein bisschen träumen,
und dass die Menschen nicht so oft weinen,
ein bisschen Frieden, ein bisschen Liebe,
dass ich die Hoffnung nie mehr verlier.’

Et ønske om litt fred, om litt drømmer og at ikke menneskene skal klage så mye. Et ønske om litt fred, litt kjærlighet og at hun aldri må mistet håpet.

”Frihetens regn” er en fantastisk film fra 1994 med Morgan Freeman i en av hovedrollen. Han fikk sikkert rollen delvis på grunn av navnet sitt. Dramaet som handler om Andy som er uskyldig dømt for mord. Den beskriver dypt vennskap i fengselet, urettferdighet, håp og frihet fra fangenskap på en fantastisk måte.

Kan man oppleve frihet uten egentlig å ha opplevd fangenskap? Tar vi freden og friheten vår for gitt? Tar vi inn og nyter den friheten vi har i livene våre? Det lurer jeg på. Nylig hadde jeg en konkret opplevelse av frihet i en litt besynderlig situasjon. Jeg kunne følt meg utrygg, nervøs og låst til visse handlingsmønster. I stedet kjente jeg sitrende forventning, håp, fred og en underlig frihetsfølelse.

Bibelen beskriver at Gud har satt oss fri når vi har fått tak i det Jesus har gjort for oss;
”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast og la dere ikke tvinge inn under slaveåket igjen.”

Det kan være en ’Bisscen Frieden-opplevelse’ eller en ’Frihetens Regn-opplevelse’. Jeg tror det kommer helt an situasjonen og den som opplevere det.

Jeg forestrekker en stor porsjon fred og frihet. Hvis jeg kan velge.

Bibelref: Gal 5,1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *