Que Sera Sera?

Det er lite som tyder på at dette er en god holdning å ha. ”Det som skjer, det skjer” kan enten være en konstruktiv håndtering av det som allerede har skjedd, eller det kan være en fullstendig feilslått holdning til hvordan livet blir.

Jeg misliker den fatalistiske holdningen, også fordi jeg tror den er komplett feil. Det er ikke sånn at alt som skjer, burde, skal eller må skje. Det finnes et samspill mellom mennesker, men også med høyere makter, som gjør at vi ikke trenger å la hva som helst utfolde seg eller utvikle seg i livet.

Gud er ikke fatalistisk. Vi burde heller ikke være det. Av en eller annen merksnodig grunn skapte Gud oss mennesker med fri vilje. Vi er selvstendige individer som nok blir påvirket av at han påvirker oss, men vi har fullstendig frihet til å gjøre som vi vil. På godt og vondt.

De som fulgte Jesus mens han var i full sving som menneske, spurte om han kunne lære dem å be. De fleste har lært ’Fadervår’. En liten smakebit;

”La ditt rike komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen.”

Det er ikke gitt at Gud alltid får sin vilje i livene våre, og det er heller ikke sånn at Gud kontakter oss eller lar sitt rike og sin kraft påvirke livene uten vår vilje eller påvirkning.

Han vil ha en invitasjon. Han vil høre at vi ønsker det. Jeg skjønner derfor at jeg også kan påvirke livet mitt gjennom å la Han påvirke livet mitt.

Jeg forstår ikke alltid hvorfor ting skjer eller ikke skjer. Men jeg vil ikke seile min egen sjø og la meg drive omkring på måfå.

”La ditt rike komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen.”

 Bibelref; Matt 6,10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *