Snarrådig

Ordet er snarrådig. Det finnes mange situasjoner der det lønner seg å være snarrådig. Jeg verdsetter også når andre raskt kan komme meg til unnsetning i en litt ubehagelig situasjon, og ved sin snarrådighet sørge for at ting går glatt og greit igjen.

Noeng ganger går det imidlertid usannsynlig tregt å få et godt råd, eller vite at man har fått de beste rådene. Jeg tror ikke det finnes et ord som heter senrådig eller tregrådig, men de som bruker for lang tid på å gruble over hva som er riktig eller smart å gjøre i en gitt situasjon, vil jeg umiddelbart putte i båsen av de senrådige. Assosiasjonen til ordet sendrektig ligger nær. Kanskje det er det motsatte av snarrådig? Snarrådig – sendrektig. Et eller annet sted på den skalaen beveger jeg meg, helt avhengig av situasjonen og kompleksiteten i utfordringene.

En av verdens klokeste menn, sa;
”Uten rådslagning mislykkes planene, men når mange gir råd, har de fremgang.”

Han hadde litt erfaring, kong Salomo. Han fikk blant annet bygget tempelet i Jerusalem, og det var ikke noe tulletempel.

Etter å ha lært mye om prosjektledere gjennom teori og praksis, vet jeg at en plan ikke lykkes uten videre. Det må gode idéskapere, iverksettere og fullførere til. Og disse trenger å gi gode råd til hverandre og være i stand til å følge rådene gjennom hele prosjektet.

Dagens postmoderne mennesker skal bestemme selv. De skal ikke bli for tydelig ledet. De skal helst motta råd som velmente antydninger uten for stor grad av belæring.

Jeg tror det må være en dyd å lytte til råd.

Jeg skal lytte enda mer til rådene jeg får. Men jeg bestemmer selv…

Bibelref: Ordsp 15,22

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *