Konturer

”Ser du konturene av det?” Spørsmålet kommer fra en dyktig coach. Jeg ser ettertenksomt på henne, og etter noen sekunder svarer jeg; ”Ja, det begynner faktisk å ta form nå. Jeg ser det tydeligere enn før.”

En god coach tvinger deg til å tenke, inspirerer deg til å formulere målsetninger og ber om noe enda mer konkret når du virkelig synes du har vært tydelig. Spørsmål fra nye vinkler, spørsmål som avslører manglende motivasjon, spørsmål som gir perspektiv.

”Når jeg sitter i møte med folk, spør jeg noen ganger om hva som virkelig er drømmejobben.” Bedriftslederen foran meg hadde fått vann på møllen. Vi diskuterte forretningsmuligheter. ”Men da svarer de ofte noe helt annet enn det som vi holder på å diskutere. Og da er min neste reaksjon: Hvorfor sitter vi her og diskuterer dette da?”

Jeg har laget en illustrasjon på whiteboarden min. Illustrasjonen sier noe om jobben min. Hva jeg vil og hvor jeg vil. Jeg har blitt utfordret til å være enda tydeligere, enda ærligere og gi enda mer gass på det jeg virkelig er god på. Hva jeg er god på? Det vet jeg faktisk litt om, og det jeg er god på kan jeg bli enda bedre på. Så det er en del av planen.

Profetene i det gamle testamentet ble også kalt seere. Hvis man ser noe som andre ikke ser, og kan sette ord på det, kan det være med å gi retning. Noen ganger ser en profet noe som allerede er der, noe som er på vei eller noe som kommer en gang der fremme.

”Da gav Herren meg dette svar: Skriv synet opp, riss det inn på tavler, så folk kan lese det lett!”

Jeg er kanskje ingen profet, men jeg ser konturene av noe.

Bibelref; Hab 2,2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *