En ny kirke for en ny tid?

I nyhetene på radioen en dag denne våren var saken hvorvidt ”kirken er et gammelt hus” eller om den kan drives på en ny måte fordi vi er moderne mennesker. Fritt etter hukommelsen. Saken hadde en klar slagside med sterke meninger. Her var det en klar oppfatning av kirken er en institusjon som trenger fornyelse og må endre seg i takt med samfunnet.

Startet Jesus en institusjon? Hva er en kirke?

”Og jeg sier deg: Du er Peter, og på denne klippen vil jeg bygge min kirke, og dødsrikets porter skal ikke få makt over den.”

Hvorfor startes det nye kirker i dag og hvorfor går vi i forskjellige kirker egentlig? Hva vil det si å starte en ny kirke for en ny tid? Er det tiden eller kirken som går foran?

Jeg tror at hjerteslaget i kirken skal være det samme som det alltid har vært. Jeg tror at det skal bygges på åpenbaringen av hvem Jesus er, akkurat slik det var da Jesus ga Peter mandat til å bygge sin kirke. Det handler om kjærligheten til Gud og det handler om kjærligheten til mennesker.

Formene vil endre seg med det moderne mennesket i uttrykksformer, moter, lokaler og ulike strukturer. Vi må få til noe som fungerer for dagens moderne, tenkende, travle menneske. Dette inspirerer meg.

Jeg trives i en menighet hvor jeg opplever det ekte, levende, relevant og med et såkalt moderne uttrykk. Og det skal være mulig å kjenne seg igjen; dette er det jo hverdagen min handler om. Og på den måten vil hverdagen min bli koblet til det guddommelige, til det overnaturlige, til Han som skapte himmel og jord og som holder alt oppe.

Bibelref: Matt 16,18

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *