Balanse i regnskapet

Det er viktig med god balanse. Her om dagen var jeg vitne til en akrobat som skulle balansere på bokser og rør i en stabel som så meget ustabil ut, for å si det sånn. Midt på Torgalmenningen hadde han samlet en svær gruppe mennesker som interessert fulgte med på om han ville klare å bli stående i 10 sekunder på denne stabelen.

Svimmelhet kan tyde på at man ikke er helt frisk, men det er sjelden særlig alvorlig. Men det kan være vanskelig å holde balansen når svimmelhet oppstår, naturlig nok. Det finnes medisiner og øvelser som kan kompensere og hjelpe i forhold til fysisk svimmelhet. Balansen kan trenes. Eldre folk bør for eksempel trene ekstra for å beholde balansen. God styrke i muskulaturen hjelper på balansen. I mye idrett er balanse og riktig tyngdepunkt av avgjørende betydning.

Når jeg leser det økonomiske regnskapet mitt, forstår jeg at det skal være balanse. Kontoene må vise balanse. Ellers i livet mitt har jeg også behov for balanse. Balanse mellom arbeid og hvile. Balanse mellom ambisjoner og prestasjon. Balanse mellom det man gir og får. Balanse i kostholdet. Balanse.

Jeg tenker også ofte på dette i det åndelige aspektet. Det å vite at man har nok input av åndelig føde. Det at man får nok utløp for det man har på hjertet. Det at det finnes en jamvekt mellom det man får inn og det man gir ut.

Gud er også i balanse. Han ønsker mest av alt at vi skal være helhjertet – og han er alltid helhjertet. Her er en type balansekunst:

”Gi, så skal dere få: Et godt mål, sammenristet, stappet og breddfullt, skal dere få i fanget. For i det målet dere selv måler med, skal det også måles opp for dere.”

Bibelref: Luk 6,38

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *