God flyt

Alle liker god flyt og medvind. Dagene der man får grønn trafikklysbølge gjennom sentrum eller gratis påfyll av kaffen på kaffebaren. Sånn sett virker det som det er ekstra bra når solen skinner i Bergen. Bare det gir en opplevelse av medgang og god flyt. Folk blir voldsomt blide. Det kan lønne seg å gjøre business slike dager.

Men alle dager er ikke like og ikke like gode. Noen dager lugger det skikkelig. Det finnes mange regnværsdager i et liv, helt uavhengig av været. Nå leser jeg forresten at meterologene er litt sure på at folk har for høye forventninger til sommerværet i Norge. Nylig var det en som spurte meg om jeg var værsyk. Det måtte jeg tenke litt på, men jeg mente at jeg ikke er det. Det påvirker meg i liten grad, tror jeg. Men jammen blir jeg ekstra blid enkelte soldager jeg også. Så kanskje litt?

Ordtaket sier; ”Den største gleden en kan ha, det er å gjøre andre glad.” Det er kanskje litt sukkersøtt, men det er likevel noe i det. Det er godt å glede andre. Det kan kompensere for mye dårlig vær og røde trafikklys. Jeg gjorde en person skikkelig glad i dag. Kvinnen jeg snakket med formelig jublet i telefonen over nyheten jeg formidlet. Det gjorde meg også glad.

Gleden ved å gi blir enda større når mottaker virkelig tar i mot og blir glad. Det finnes utallige måter å glede mennesker på.

”Husk de ordene Herren Jesus selv sa: ‘Det er saligere å gi enn å få.’”
(sitat fra en av Paulus sine taler)

Gi en ekstra kopp kaffe, gi et kompliment, gi et smil, gi en klem, gi noen kroner, gi noen tusenlapper, gi av tiden, gi entusiasme, engasjement og støtte. Listen er uendelig.

Sånt blir det god flyt av.

Bibelref: Apg  20,35

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *