Se og bli sett

For to år siden ble et verdifullt maleri stjålet fra Larvik kirke. Du er ganske freidig om du stjeler i en kirke. Jeg kan huske at Dagens Næringsliv hadde en litt syrlig kommentar på lederplass; (fritt etter hukommelsen) det ble kommentert at man kanskje burde ha overvåkningskamera og ”Tenk hvis det fantes noen som kunne se alt.”

Hvis Gud finnes og ser alt – er det negativt eller positivt?

De fleste forbinder kanskje det å bli sett av Gud  med noe som er litt negativt, som overvåkning for å passe på at man ikke gjør noe galt. Men hva hvis det bare er positivt? At det betyr at han passer på oss, ser til oss og virkelig ser våre behov? Jeg liker den vinklingen.

I noen beslutningsprosesser er det vanskelig å velge fordi man ikke kjenner framtiden. Tenk hvis jeg kunne se litt inn i framtiden. Noen sammenhenger er tydelige, men noen ganger er der flere sammenhenger som jeg nok burde sett. Her og nå.

I noen relasjoner finnes det elementer jeg ikke ser. Jeg ser ikke alltid hvordan jeg selv oppfattes og jeg ser ikke alltid de andre slik de fortjener det. Noen ganger hadde det gjort seg med bedre syn, større oversikt og bedre innsikt.

Noe sier meg at det går an å få tak i mer av det som tilsynelatende er skjult. Det finnes skatter på skjulte steder. Det finnes diamanter som ikke er slipt. Et av navnene Gud presenterer seg med er El Roi – Gud som ser. Jeg tror det hjelper å kjenne han som ser alt og som også ser meg;
”Jeg lar mitt øye hvile på deg og gir deg råd.”

Bibelref; Sal 32,8
Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *