3 dagers varsel

Metrologene sliter med å treffe godt med værvarslingen. Noen ganger treffer de godt. Spesielt i de periodene hvor de ser lavtrykkene stå i kø utenfor kysten av Norge. Da er det bankers. Det blir øs-pøs, øsende regn. Da er et 3 dagers varsel relativt presis.

Nylig kom det en nyhet om at det skal komme enda mer nedbør de neste 50 årene. Det kan jo ikke være spesielt lett å forutsi noe sånt når de allerede sliter med langtidsvarselet for en uke. Men det finnes vel noen trender og statistikker som tyder på endringer i klimaet.

Det er ekstrem tørke på Afrikas horn. I store deler av Afrika er det frodig og fint, med unntak av Sahara naturligvis. Men nå er det stor krise for de sult og tørkerammede i den verste tørkeperioden på Afrikas horn på 60 år.

Flom eller tørke. Begge deler har enorme konsekvenser. Heftig å forholde seg til for den som opplever det.

”Går du gjennom vann, er jeg med deg,
gjennom elver, skal de ikke rive deg bort.
Går du gjennom ild, skal den ikke svi deg,
og flammen skal ikke brenne deg.”

Jeg forholder meg til at dette er noe Gud har sagt. Det er ikke jeg som har funnet på det. Det er hans løfte til sitt folk. Det er tydelig at det var heftige opplevelser de mått gjennom på den tiden også, men Gud er tydelig: ’Jeg er med deg’.

Med stor frimodighet kan jeg ta noen av disse ordene når jeg trenger det og sitere de for Gud i en bønn: Nå forventer jeg å oppleve det som du sier i ditt ord; Du er med. Du vil hjelpe. Du vil aldri svikte meg og aldri forlate meg. Du er med midt i stormen, flommen eller tørken. Vis deg stor Gud!

Bibelref: Jes 43,2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *