Sesongslutt

”Dette var litt vemodig.” Jeg sikter til handlevognen til kvinnen bak meg i køen. Hun smiler og sier; ”Ja, det er det. Men jeg ville bare sikre meg før det begynner å bli tomt. Nå når det liksom har begynt å bli kaldt.” Hun dytter en vogn med en stabel av vedsekker foran seg. Det er like før jeg tilbyr meg å hjelpe henne inn i bilen med alt sammen.  Istedet velger jeg å betale for hageslangen som jeg vurdrer å være mer riktig for denne sesongen og spankulerer ut på høye hæler. Jeg er ikke klar for å forberede vintersesongen.

Er det sesongslutt eller sesongstart? På et eller annet tidspunkt må jeg innse at det er begge deler. Slutten på noe og starten på noe annet. Det er derfor definitivt tid for å flytte grillen under tak, tenke kjøp av hagemøbler på salg – til neste sesong, og faktisk innstille seg på stearinlys, mørke kvelder og innekos. De mørke kveldene og de lange regnfulle søndagene har kommet for å bli.

Men det er bare en stund, så er det over. Igjen. Mens noen gleder seg til jul allerede i februar, er det andre som bare ser fram mot vår og sommer. ”Hvor mange dager er det til jul?” Spurte en 6-åring her om dagen. ”Ca 100” fikk han til svar. Han syntes det var lenge. Jeg fikk sjokk og tenkte; ”Det er ikke lenge til.”

Det er en tid for alt, sier Forkynneren i Det Gamle Testamentet. Han sier det er en tid for fødes, dø, plante, rykke opp, drepe, lege, rive, bygge, gråte, le, danse…  Listen fortsetter.

Kanskje er det tid for å fokusere på det som kommer og ikke på det som er over.

”Alt skapte han vakkert i sin tid.”

Snart sesongstart.

Bibelref: Fork 3,11

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *