Livet er mer

Det er mange som spør seg om hva som er meningen med livet. Midt i det meningsfulle er det fortsatt de som spør etter meningen. Det må være noe mer. Enn dette.

Livet er mer enn potteplanter og støvtørking. Livet er mer enn fiskeboller og biff. Livet er mer enn trening og sunt kosthold. Livet er mer enn jobb og karriere. Livet er mer enn ny sykkel eller bil. Livet er mer enn vennskap og familie. Livet er mer enn åndelige øvelser og gode gjerninger.

Ja, livet er alle disse tingene. Men det er også mer. Mer i betydningen dypere, videre, høyere, mer uforståelig, dyrebart og verdifullt.

Livene våre handler om mange, mange praktiske ting. Det handler om mange, mange relasjoner. Det handler om mange opplevelser og muligheter, og det handler om utfordringer og problemer, gleder og sorger.

Gjennom hele innholdsfortegnelsen til livet, tror jeg det er mulig å se en rød tråd. Det er mulig å finne en mening. Det er mulig å se sammenhenger som man først ikke forstår. Og selv tror jeg at noen av de triste tingene som skjer bare er meningsløst triste. Men gjennom alle disse tingene, finnes det en mulighet, en vei, et håp for oss alle.

Det betyr at midt i støvtørkingen kan jeg være glad for at livet er mer enn støvtørking, men at også støvtørkingen må til. Midt i livets tøffe tak, der jeg ikke har energi til å tenke at jeg skal ta enda et tak, så finnes det en tro på at der er noe mer.

Han er over alt og alle. Han er høyere. Han er sterkere. Og han er der alltid. Han stikker aldri.

«Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»

Alle dager.

Bibelref: Matt 28, 20

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *