Avslørt

«For du har hatt fem menn, og han du nå har, er ikke din mann. Det du sier, er sant.»

Snakk om å bli avslørt. Snakk om dyneløfting og direkte tiltale. Historien er hentet fra Det Nye Testamentet. Jeg forundrer meg på hvor direkte Jesus var i møte med denne kvinnen. Nå var det jo ikke direkte uvanlig å være meget direkte med folk som ikke etterlevde loven, men det var tydelig at dette traff på en annen måte enn det normalt gjorde når de religiøse lederne gjorde det samme.

I stedet for å bli steinet, får hun en interessant samtale med Jesus, og det fikk en utrolig effekt. Dama gikk helt i spinn. Hun forlot vannkrukken sin og gikk inn i byen og sa til folk:
«Kom og se en mann som har fortalt meg alt det jeg har gjort! Han skulle vel ikke være Messias?»

Det var tydelig at dette gjorde inntrykk. Det var åpenbart at det å bli avslørt av Jesus ikke kunne være det verste som hadde skjedd henne. Det ser ut til at det er det beste som kunne skje henne.

Jeg tror at hvis jeg som kristen kan møte mine venner, kolleger, og for ikke si fremmede, på samme måte, så hadde de skjønt at jeg har noe på hjertet. Det er ingen som helst grunn til å avsløre folks problemer, synder eller hemmeligheter, med mindre det finnes en løsning og en ny start.

Kvinnen som møtte Jesus på denne måten, glemte nok aldri den dagen. Dagen da brikkene falt på plass. Dagen da hun fikk håp om endring og en ny framtid. Det skjer noe når vi skjønner at det ikke er likgyldig hvordan vi lever, og at det finnes en Gud som bryr seg uansett hvordan vi har rotet det til.

Bibelref: Joh 4,18+29

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *