Hjelp underveis

“… Hold on – help is on the way. Stay strong. Help is on the way.”
Strofene er hentet fra en sang av Michael W.Smith, en verdenskjent kristen sanger. Hans tekster og sanger peker tydelig på hvor hjelpen kommer fra. Det virker selvopplevd. Mye tyder på at han har erfart Guds hjelp i livet.

Hvor mange av oss kan si det samme? Når kan vi peke oppover og si ”ja, jeg tror Gud hjalp meg i den eller den situasjonen”? De fleste strekker seg til å skylde på englevakt, flaks og tilfeldigheter. I særlig kritiske situasjoner hvor det likevel har gått godt, kan enkelte finne på å si; ”Det var ikke min tur denne gangen.” Er det en kø et sted? Finnes det en køordning?

Her om dagen satt jeg i telefonkø hvor det to ganger, i siste sekund, ble brutt før jeg kom fram. Da jeg endelig fikk kontakt, måtte kundebehandleren notere telefonnummeret mitt i tilfelle det skulle skje igjen.

Jeg tror ikke det er kø på linjen til Gud. Jeg tror han hører alt, hele tiden. Jeg tror han hører våre bønner. Bibelen er full av eksempler og løfter på det. Historien er full av bekreftelser. Mange, mange mennesker jeg har møtt i mitt liv forteller om det samme. Jeg kan også fortelle om det samme.

Det finnes en Gud som er nær og som både hører de stille sukkene og de høye ropene.

Når kommer hjelpen? I en gitt krisesituasjon er det mye som roer seg med en gang man vet at hjelpen er underveis. Troen på Gud gjør det samme – den gir en fullkommen fred når man bare vet at man vet at hjelpen er underveis.

”Han hører på de elendiges bønn og ringeakter dem ikke.”

'Det er best vi ringer etter hjelp.'

Bibelref: Sal 102,18

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *