Livet er for kort

«Livet er kort» sier vi. Til eldre vi blir, ser det ut til at vi hevder dette oftere og ofter, og med større og større alvor.

«Livet er for kort til å …» Fyll inn det som mangler. Noen sier livet er for kort til å drikke dårlig rødvin, ha det kjedelig på jobben eller ikke gjør det man drømmer om. Det er muligens preget av vestlige luksusproblem å hevde noe sånt, men like fullt. Men erkjennelsen av at livet går fort og er kort, får oss noen ganger til å gjøre valgene utifra det vi vet at vi virkelig ønsker å prioritere.

Livet er for kort til å gå glipp av hva som er Guds kongstanke for oss. Tiden er for knapp til at vi skal gå glipp av hva det virkelig handler om.

Det flotte er at det går an å forstå hva som er Guds vilje. Det går an å forstå hvilken sammenheng vi står i og hva som virkelig er meningen med det hele.

«Pass derfor nøye på hvordan dere lever, ikke som ukloke mennesker, men som kloke, så dere bruker den dyrebare tiden godt, for dagene er onde. Vær ikke uforstandige, men forstå hva som er Herrens vilje.»

Dette kan leses som en moralsk formaning, eller det kan leses som dyp visdom som gir nøklene til et godt og lykkelig liv.

Min erfaring er at Bibelen er full av gode nøkler til å forstå både seg selv, andre og livet som sådann. Vi trenger kanskje ikke Bibelen til å forstå at livet er kort, men den kan virkelig hjelpe for å forstå hva vi skal gjøre med den tiden vi har er.

Livet er for kort til å ikke kjenne Bibelen.

Bibelref: Ef 5,15-16
Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *