Regissørens klipp

For noen år siden ble det vanlig å lage en ny type overgang mellom ulike scener i filmer eller TV-serier. Mens du ser en situasjon eller scene i filmen, kommer lyden av den neste. Du hører lydene før du ser hva som skjer.

Det hender at vi hører lyden av noe og fornemmer noe, før det faktisk skjer. Det trenger ikke være spesielt åndelige opplevelser, men det kan kanskje være elementer av åndelighet i det også.

Uansett finnes det overganger til nye scener i livet, som i enkelte tilfeller er velregisert og andre ganger skjer det ved tilsynelatende tilfeldigheter. Det er ikke alltid overgangene er like elegante, smertefrie eller så enkle og tydelige som en skulle ønske seg. Poenget er uansett at det er et sceneskifte. Kanskje finnes det parallelle historier, kanskje er det bare slutt på det gamle mens noe nytt tar over.

I fimens verden påvirker både regissøren, filmklipperen og redigereren hvordan det hele skal se ut til slutt. Opplevelsen av fremdriften i filmen vil være sterkt påvirket av klippingen og overgangene.

Er det slik at vi kan få se DVD-ene fra livet vårt når vi kommer til himmelen? Hvordan har det hele tatt seg ut? Hvordan var starten og slutten på de ulike scenene, hvordan ble overgangene? Hvilken bakgrunnsmusikk passer? Hva er klippet bort? Hva skulle jeg ønske var klippet bort?

I mange av salmene i Bibelen beskrives mye av dramaet i livet og hvordan Gud griper inn. Det viktigste er å vite at Gud har oversikt og kan hjelpe i alle typer overganger, kriser og drama:
«I din hånd er mine tider.»

Det er godt å kjenne han som kan påvirke regisseringen og også kan klippe bort ting.

Det er fantastisk at det hele kan ha en happy ending.

Bibelref: Sal 31,16
Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *