WYSIWYG

(Første gang publisert i denne bloggen 9.des 2010, på engelsk.)

For noen år siden lærte jeg akronymet som er mye brukt i software industrien, WYSIWYG – What you see is what you get; Det du ser, er det du får.

I programmering brukes uttrykket til å forklare at man under utviklingen kan se objektet vist nært opp til hvordan resultatet vil bli til slutt. Det du ser på skjermen skal være så nært resultatet som mulig hvis du skriver det ut eller publiserer det på web. Du kan for eksempel tegne en linje og få en forhåndsvisning, eller visualisere den før den er ferdig. Det skal gi et tydelig bilde av hvordan mottakerne vil komme til å oppleve det du produserer. Resultatet kan komme ut via en webside, et printet dokument eller en presentasjon. Teknikken er også brukt på teateret for å visualisere et show før det faktisk gjennomføres.

Mange mennesker er gode på mental visualisering. Jeg er ikke spesielt sterk i dette, men noen ganger kan jeg få en idè, et bilde eller en forhåndsvisning av noe jeg ønsker å oppnå. Veldig ofte kan det likevel materialisere seg ganske langt ifra den originale ideen. Det er for såvidt OK. Hvis du jobber med noe nytt, noe du ikke har sett før, vil der være en pågående prosess og utvikling til sluttresultatet er klart.

Når det kommer til åndelige ting, så finnes det allslags ideer i folks hoder; Hvordan ser Gud ut? Hvordan er han egentlig? Hva tenker han om oss?

Bibelen forteller oss at Jesus er ”Han er den usynlige Guds bilde,”.

Og apostelen Johannes som hadde en nær relasjon til Jesus, skrev:
”Ingen har noen gang sett Gud,
men den enbårne, som er Gud, og som er i Fars favn,
han har vist oss hvem han er.”

Bibelref; Kol 1,15 og Joh 1,18
Annonser

2 tanker om “WYSIWYG

  1. Leste om bloggen din i Dagen, og det var fint, for da fant jeg denne fine bloggen. Jeg blogger selv om troen min, og er alltid så glad når jeg finner andre som gør det samme!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *