Fra minus til pluss – 1

Jeg er imponert over de norske værdamene som har gjort det kjedeligste og mest alminnelige i verden til et levebrød som har gitt suksess og overskudd.. For hva er det folk er opptatt av? Været. Dermed var jo egentlig værmeldingen en nerve i nyhetssendingen – hver eneste dag. Og så er det bare å sprite den litt opp – og vips!

Hva om jeg kan gjøre det samme? Hva er det trøtteste og kjedeligst i mitt liv? Eller hva er det jeg er opptatt av hver eneste dag? Hva med å oppjustere eller forfriske det som skjer oftest eller som livet er mest preget av?

Det er mange som leter etter nøkler til suksess og gjennombrudd for forretningen sin. Noen ganger er løsningen pene damer på en skjerm. Noen vil kanskje si at det alltid er en god løsning. Hva vet jeg.

Men det er ikke få ganger at jeg har sett at mennesker har lykkes med noe ene og alene fordi det er en spesiell egenskap, eller fordi ingen andre gidder å gjøre noe med det.

Kanskje er det så enkelt som at jeg kan tjene mest på det jeg er absolutt best til? Og da tenker jeg ikke bare på penger. Er det ikke slik at jeg vinner størst tillit når jeg legger vekt på noe jeg virkelig kan?

Jeg tar det ett steg lenger. For det finnes kanskje enda større gevinster der hvor jeg har hatt størst nederlag? Der er det i alle fall størst potensiale. Men jeg tenker ikke bare  relativt sett.

Jeg vet at det er slik når jeg har med Gud å gjøre. En bekjent av meg snakket om dette for et par år siden. Jeg kan ikke lenger huske ordene ordrett, men kjernen var:
Hva er ditt største nederlag? Gud kan ta ditt største nederlag og gjøre det til ditt største fortrinn.

Hvilke eksempler finnes det på dette? Jeg tror det finnes mange…

En måte å si det på;
«Men det som i verdens øyne er dårskap, det utvalgte Gud for å gjøre vise til skamme, og det som i verdens øyne er svakt, det utvalgte Gud for å gjøre sterke til skamme.»

En av profetene i Bibelen sa det slik:
‘Den svake skal si: «Jeg er en helt.»’

Bibelref: 1.kor 1,27 og Joel 3,15

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *