Fred i verden?

Ønsket om fred i verden er et anerkjent Miss World ønske, i den grad deres uttalelser er anerkjente. Fred i verden er en god oppsummering for at man vil ha slutt på alle kriger, konflikter, ødeleggelser og grusomheter som blir gjort mot folk. Til en hver tid er det utrolig mange væpnede konflikter rundt i verden. Heldigvis er det langt mellom verdenskrigene. Det er underlig at stemningen kan bli så amper i så mange land at det kan kalles verdenskrig.

Jeg har forståelse for at folk er uenige, fortvilte og desperate etter løsninger. Men jeg har ærlig talt problemer med å forstå at man faktisk vil drepe andre mennesker eller gå til angrep på et annet land eller en folkegruppe. Enda verre er det når det er borgerkrig eller stammekriger hvor naboer og slektninger dreper hverandre. Det er så dramatisk og grusomt at jeg har problemer med å forholde meg til det. Noen av de verste eksemplene må være der de benytter barnesoldater og doper ned ungdommer og lærer de å drepe. Det er helt ufattelig hvor mye grusomheter som foregår rundt på kloden.

I Bibelen finner vi også en del eksempler på kriger, og i de konfliktene er det også mye jeg ikke skjønner. For det meste ser det ut til at det var krig for å få mer land, tilgang på mat, ressurser og rikdommer. Men det må være noe mer vi kan lære?

Da Jesus ble født inn i verden hadde han et helt klart oppdrag. Men han sier rett ut at han ikke var kommet for å skape fred. Likevel snakker han om fred;
”Fred etterlater jeg dere, min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir.”

Jeg neglisjerer ikke krigene, men det finnes fred på jorden.

Bibelref; Joh 14,27

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *