Kraftleverandør

Jeg må velge kraftleverandør. Det holder ikke med å bestille strøm. Jeg må vite hvem jeg vil ha kraften fra. Jeg har ingen forutsetning for å sjekke om det er forskjell på kraften eller strømmen. Jeg tror ikke det er det. Det er forskjell i pris og det er vel det eneste jeg skal forholde meg til i denne forbindelse. Men jeg trodde jeg hadde valgt kraftleverandør. To brev fra nettleieselskapet tyder på det motsatte. Det er bare å velge.

Når noen sier det er vanskelig å forstå hvordan overføring av data skjer, eller hvordan det er mulig å fakse et dokument fra ene siden av kloden til den andre, eller når det forskes på muligheten for trådløs strøm, da sier jeg; ”Jeg forstår ikke telefonen en gang.” Selvsagt kan jeg håndtere en telefon. Men den rivende utviklingen gjør til at små barn i dag ikke er i stand til å håndtere en fasttelefon eller faksmaskin. Ikke så rart, siden alt nå er elektronisk, trådløst og intuitivt.

Jeg kan huske en preken jeg hørte som barn. Predikanten snakket om kraften fra Gud og brukte bildene med kraftledninger og transformatorer til å forklare noen av prinsippene i Guds rike, og han konkretiserte for oss hvordan vi kunne få del i det som har med Guds kraft å gjøre.

Evnen til å konkretisere og eksemplifisere de åndelige og guddommelige prinsippene har til alle tider vært vesentlig for profeter og predikanter. Jesus var en kløpper på lignelser. Han snakket i lignelser hele tiden;
”Med mange slike lignelser forkynte han
Ordet for dem, så mye de var i stand til å høre. Uten lignelser talte
han ikke til dem. Men når han var alene med disiplene, forklarte han alt for
dem.”

Jeg har forresten valgt kraftleverandør – for lenge siden.

Vi hadde strøm/data på kontoret... (Bangladesh).

Bibelref; Mark 4,33-34
Annonser

1 tanke om “Kraftleverandør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *